ПРАЗНИК В КУТИЯ

Стани актьор за един ден в Капана

 

Капана като празник, Капана като магическа кутия, Капана като споделено пространство – това е проектът „Празник в кутия“ на учениците от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – гр. Пловдив, част от селектираните проекти на Фондация „Пловдив 2019“ по трета фаза на проект „Капана – квартал на творческите индустрии”, направление „Капана: събития и намеси в градска среда”.

Идеята обединява творческите усилия на ученици от специалностите „Театрална кукла“, „Театрален, кино и телевизионен декор“ и „Актьорско майсторство за куклен театър“. Какво ще може да видите – една интересна и нетрадиционна за България улична куклено-театрална форма, наречена „Семеен театър“ в кутия.

Събитието ще се състои на празничния 24 май 2017 г. от 11:00 до 13:00 ч. в кв. Капана. Търсете, по уличките на творческия квартал, атрактивните млади актьори, които ще се насочват към сценичните кутии с декори и кукли. Там ще може да се насладите на актьорски интерпретации на кратки откъси от популярни приказки и да се срещнете с авторите и актьорите, които ще разкажат как са направили конструкциите, как са изработили куклите, какви техники използват и какви са  възможностите за движение и начина им на водене. Всеки желаещ – малък и голям – ще може да се включи, да изпробва сам и да влезе в ролята на актьор и кукловод.

„Празник в кутия“ ще бъде представен в няколко серии и локации: 11:00 – 11:30 ч.: ул. „Йоаким Груев“ и ул. „Хр. Дюкмеджиев“, 11:45 – 12:15 ч.: улици „Хр. Дюкмеджиев“ и ул. „Златарска“ и ъгълът на ул. „Златарска“ и ул. „Кръстевич“ от 12:30 до 13:00 ч.

Елате, научете, забавлявайте се, а ако търсите и партньорства, с които да развиете творческия си потенциал – 24 май в Капана ?

#Капана – място за творчество и забавление! Бъди вдъхновен и създавай! #Kapana Creative Playground #Admire #Create #Watch #Perform #Talk #Connect#Listen #Play

http://visitkapana.bg Kapana Creative District / Капана – квартал на творческите индустрии!

 

Начало:

12:00 am

вторник, юни 6, 2017

Край:

12:00 am

вторник, юни 6, 2017

Адрес

Пловдив